Руските войски, след успеха си при Очеретино, успяха да доразвият успеха си. Щурмови групи на руските въоръжени сили от 15-а мотострелкова бригада и батальона на специалните сили "АрБат“ са овладели в сряда вечерта село Новобахмутовка южно от Очеретино, пише "Рибар“.

Според информацията нa Телеграм канала, Въоръжените сили на Украйна са напуснали селото почти без бой, което става проблематично за удържане, след като руските части заеха централните и южните покрайнини на Очеретино.

Потвърждение за освобождаването на селището са и кадри на руски бойци, които развяват знамената си на една от къщите в Новобахмутовка. Въпреки това почистването в самото село продължава.

Според "Рибар“ към момента се забелязва, че ВСУ не могат да стабилизират фронта след бягството на 115-та механизирана бригада, а 47-а механизирана бригада не успява да прикрие добре фланговете. В допълнение, загубата на Очеретино, важна крепост на височина, се отрази на способността за защита на този участък от фронта.

А преминаването на Новобахмутовка под контрола на руските въоръжени сили значително ще усложни и без това трудната позиция на украинците в западната част на Бердичи, откъдето може да се наложи да отстъпят, за да избегнат попадането в "огнева торба“.