Въоръжените сили на Украйна продължават настъплението в Донецка и Запорожка област, постигнали са частичен успех и към настоящия момент консолидират на постигнатото. Това обяви заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр, предава РБК-Украйна.

"Днес, както и вчера, на изток е горещо. Противникът продължи да атакува на Купянското, Лиманското, Авдеевското и Мариинското направление“, поясни Маляр, като допълни, че ВСУ са "удържали успешно врага с всички сили“. Тежките боеве продължават.

"На южния фланг на Бахмутското направление, както и вчера, има настъпление с битки и мощна съпротива на противника“, продължи заместник-министърът. По думите й на руснаците атакуват по северния фланг в опит да си върне загубените позиции, но "безуспешно“.

Настъпателната операция на ВСУ продължава на Мелитополско и Бердянско направление.

"По направленията Новоданиловка, Балка Широка; Мала Токмачка, Новопокровка нашите войски постигнаха успех и сега се закрепват на постигнатите рубежи“, увери заместник-министърът на отбраната на Украйна.

Освен това руснаците вече придвижват единици и използват всички налични резерви. Поради факта, че украинските бойци ежедневно унищожават складове с вражеска техника, броят на вражеските атаки леко е намалял, поясни още Маляр.