Украинската армия търпи загуби поради неуспешни опити за контраатака на руските сили в района на Соледар на участък на Бахмутския участък от фронта, увери пред РИА Новости командирът на диверсионно-разузнавателен отряд "Енисей“ на казашката бригада "Сибир“ с позивна "Амиго“.

"Обстрелът (от ВСУ в района на Соледар – бел. ред.) всъщност не спира, което ни позволява от наша страна да ги поддържаме в добра форма. Силата им избледнява, те просто физически избледняват, и техните опити (да пробият отбраната - бел.ред.) са по-кратки във времето, но по-яростни... Разбираме, че нищо няма да стане“, разказа "Амиго“ пред агенцията.  

По думите му за два месеца доброволците са отбили около 40 украински атаки в района на Соледар. Боецът от отряда с позивна "Тарзан“ на свой ред уточни, че ВСУ редовно прави опити за пробив на отбраната в този участък на фронта край Соледар, но всички те завършват безрезултатно.

Соледар в Донецка област премина под контрола на руските сили през януари тази година. Градът е от стратегическо значение за Киев, тъй като се намираше в центъра на отбранителната линия Бахмут-Северск. Превземането му от руснаците прекъсна директният маршрут за доставки между Бахмут и Северск. ВСУ обаче не се отказват от опитите си да върнат града под свой контрол.