В Курска област обстановката за руската армия продължава да е напрегната по цялата фронтова линия. Въоръжените сили на Украйна нанасят удари по колони бронирана техника на различни участъци, попадайки под обстрела на руските сухопътни сили и авиация, пише "Рибар“.

Според данните на Telegram канала, в Глушковски район украински формирования се опитват да нанасят удари по понтонни преходи, включително с FPV дронове. Украински ресурси публикуваха сателитни снимки, показващи извеждането от строя на един от понтоните на река Сейм.

В Кореневски район ВСУ за пореден път са направили опит да се закрепят в село Коренево. Колона от украинска бронетехника дори е успяла да се придвижи по магистралата в източните покрайнини на селото в посока Никипеловка, където е била унищожена с коректируеми авиационни бомби на руснаците.

В района на Суджа е уточнена конфигурацията на фронта в при Малой Локни. Предните позиции на руските войски са обстрелвани от бойна машина на пехотата Marder 1А3 от състава на 95-та въздушнодесантна бригада на украинските въоръжени сили. Според наличните данни, руските въоръжени сили в момента държат позиции в района на Николаевка и Стара Сорочина.

Северно от Руски Поречний също е изяснена конфигурацията на фронта. Очевидно, след като бронетехниката украинските въоръжени сили е била атакувана от FPV дронове в самото село, ВСУ са успели да се придвижат по-на север. Във вторник бяха нанесени въздушни удари по украински позиции в гората край село Нечаев.

На югозапад няколко украински бронирани коли са успели да стигнат до село Руска Конопелка. Това вероятно е същото оборудване, което наскоро беше атакувано в хутора "Агроном от FPV дронове. Както отбелязва "Рибар“, ВСУ са попаднали в засада, поне една от машините е била унищожена от упор с огън от автоматично оръдие на БТР-82А.