През нощта серия експлозии са разтърсили военното летище "Мариновка“ край град Калач на Дон във Волгородската област на Русия, съобщават Telegram каналите Baza и ASTRA. Впоследствие на удара с дронове – вероятно извършен от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), и работата на екипите на ПВО, е избухнал силен пожар.

Според руските канали Telegram съобщения за експлозии от местни жители са започнали да се появяват в социалните мрежи около 04:30 часа сутринта. Твърди се, че са били свалени най-малко два БпЛА.

Baza посочва, че единият от дроновете е бил унищожен "на няколко километра от летището“, а отломките от втория БпЛА предизвикват пожар.

Подчертава се, че е ударено военното летище "Мариновка“, което се намира в село Октябръски, на около 20 километра от Калач на Дон. В социалните мрежи предполагат, че именно то е попаднало под атака.

ASTRA, позовавайки се на доклади от местни жители, съобщи, че пожарът е възникнал на територията на удареното летище.

В телеграм канала SHOT очевидци от различни райони "вече са преброили от 6 до 10 силни удара“ по време на въздушната атака, преди което в небето са се чували "характерните звуци на летене на БпЛА“.

Местните власти засега не са коментирали инцидента. Все още няма информация и за пострадали.