През деня украинските въоръжени сили са отблъснали повече 73 руски атаки на направленията Авдеевка, Бахмут и Запорожие. Водят се тежки боеве в районите на населените места Орловка, Бердичев, Работино. Това са съобщили от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предава Украинская правда.

"През деня авиацията на Силите за отбрана нанесе удари по 10 района на съсредоточаване на жива сила на противника, се посочва в сводката за военните действия на 29 февруари. 

"Също така части на ВВС на въоръжените сили на Украйна унищожиха три изтребителя-бомбардировача Су-34. Подразделенията на ракетните войски са повредили 2 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, 3 реактивни системи за залпов огън БМ-21 "Град", 1 склад с боеприпаси, 1 средство за радиоелектронна борба".

"Общо противникът е нанесъл 2 ракетни и 79 въздушни удара, нанесъл е 90 удара с  реактивни системи за залпов огън по позиции на ВСУ и населени места". 

На Волинското и Полиското направление оперативната обстановка не се е променила съществено. Няма признаци за формиране на нападателни групи. Отделни подразделения на въоръжените сили на Беларус изпълняват задачи в районите, граничещи с Украйна, се посочва в сводката.

В същото време на направление Бахмут ВСУ са отблъснали 2 руски атаки в районите на селата Ивановское и Клещеевка на Донецка област, където руските сили са се опитали да подобрят тактическата си позиция. 

На Купянското направление ВСУ са отблъснали 2 руски атаки в районите на селата Петропавловка и Табаевка на Харковска област.

На Лиманското направление ВСУ са отблъснали 11 руски атаки в районите на Терна, Ямполовка, Донецка област и Белогоровка, Луганска област, където руските войски с подкрепата на авиацията са се опитали да пробият отбраната на ВСУ. 

На Ореховското направление силите за отбрана  на Украйна са отразили руска атака в района на Работино на Запорожка област. 

"На Херсонското направление противникът не се отказва от намерението си да избие нашите части от предмостията на левия бряг на Днепър. Така през деня бяха направени 4 опита за щурм на позициите на нашите войски", са отбелязали от Генералния щаб на ВСУ.