През изминалото денонощие са се състояли 45 бойни сблъсъка, повечето от които в Авдеевското и Херсонското направление. Това се посочва в сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предава Украинская правда.

"Общо руските сили са нанесли 9 ракетни и 84 въздушни удара, нанесени са 50 удара с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) по позиции на украинските войски и населени места. Вчера на 6 януари руските сили са атакували Украйна, използвайки 22 безпилотни летателни апарата от типа "Шахед-136/131". ПВО на Украйна е унищожила 19 ударни дрона", се посочва в сводката.

Под артилерийски обстрел са попаднали над 100 населени места в Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Днепропетровска, Херсонска и Николаевска области.

В зоната на отговорност на Оперативно командване "Север" Русия поддържа военно присъствие в пограничните райони, провежда активни диверсионни действия, за да предотврати прехвърлянето на украински войски към застрашените направления и увеличава плътността на минните прегради по държавната граница в Белгородска област.

В зоната на отговорност на оперативно-стратегическата групировка  войски "Хортиця" на Купянското направление украинските сили са отбили 3 руски атаки в районите на селищата Синковка, Петропавловка, Ивановка на Харковска област.

Руските сили не са водили настъпателни (щурмови) действия на Лиманско направление.

На Бахмутското направление украинските войници са отразили 2 атаки край Орихово-Василовка и Клищеевка, Донецка област.

На Мариинското направление ВСУ продължават да задържат руските сили край Мариинка и Новомихайловка, Донецка област, където са отбити 9 атаки, се посочва в сводката.