Руските войски продължават да напредват в градската част на Торецк, Донецка област, по улица "Централна", където се водят тежки и динамични боеве, съобщава Анастасия Бобовникова, говорител на оперативно-тактическата група "Луганск", предава Украинская правда.

"Ситуацията е непроменена - задържаме противника по улица "Централна". Сраженията в града обаче са много динамични. Някъде те влизат, а ние ги унищожаваме и ги връщаме обратно, някъде могат да завземат някой вход и ние също ги връщаме обратно. Така че ситуацията е много различна и се променя буквално в рамките на часове".

Освен това, допълва тя, руските войски се опитват да щурмуват украинските позиции в районите на Часов Яр, Ню Йорк и на направление Северск, като използват тактика на малки групи.

Говорейки за тактиката на руските сили, говорителката отбеляза, че атакуват предимно на малки групи от 3-5 души и много рядко използват техника.

Бобовникова подчертава, че срещу украинските отбранителни сили се сражават руски пехотни части, специални части и артилерия.