Руските войски атакуват на 8 направления, най-активно на Мариинка и Авдеевка, като през деня на фронтовата линия са проведени общо 82 бойни сблъсъка. Руските сили са нанесли 2 ракетни и 19 въздушни удара и 68 пъти са обстрелвали от ракетни системи за многократно изстрелване по позиции на украинските войски и населени места. Това се съобщава в обобщена сводка на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна от 26 януари сутринта, предава Украинская правда.

В зоната на отговорност на оперативно-стратегическа групировка войски "Хортиця" на Купянското направление ВСУ са отблъснали 6 руски атаки край Синковка, Табаивка в Харковска област и Стелмаховка в Луганска област.

На Лиманското направление ВСУ са отблъснали 5 атаки на руските сили край Терни и Торске в Донецка област и още 2 атаки край Макеевка в Луганска област.

На Бахмутското направление украинските въоръжени сили са отблъснали 8 руски атаки край Богдановка, Иванивско, Клещеевка Андреевка в Донецка област.

На направление Авдеевка украинските сили продължават да задържат руските войски в зоната на отговорност на групата войски "Таврия", който продължава да се опитва да обкръжи Авдеевка. През изминалото денонощие украинските въоръжени сили са отблъснали 6 атаки в района на Новобахмутивка, Степово, Авдеевка и още 10 атаки в района на Первомайско и Невелско в Донецка област.