Край Авдеевка се водят тежки боеве, руските сили прибягват до нови тактики, за да обкръжат града. Те разполагат подразделения на "Шторм-Z" и прокопават тунели. Това е съобщил говорителят на 110-а отделна механизирана бригада Антон Коцукон, предава УНИАН

Той е отбелязал, че руските войски разполагат с достатъчно ресурси край Авдеевка и продължават много ожесточени боеве, "всеки ден те хвърлят нови сили - бронирана техника, авиация, артилерия и личен състав, за да щурмуват града".

'Всеки ден те атакуват с цел да отрежат пътищата, водещи към Авдеевка, или поне да ги държат под контрол с последващо пълно обкръжение на града“, е отбелязал Коцукон.

По думите му се водят интензивни атаки, водят се много ожесточени битки.

"Нашите защитници просто държат позициите си в нечовешки условия – без преувеличение, те са титани, които държат позициите си под залпов огън и нанасят много значителни загуби на противника", е подчертал говорителят на 110-а отделна механизирана бригада.

Коцукон е отбелязвал, че за руснаците е много важно да обкръжат и превземат Авдеевка, поради което са съсредоточили там огромни сили и средства - най-малко три бригади, които са подсилени от подразделенията на "Шторм-Z". 

Говорителят е допълнил, че руските войски използват нова тактика в авдеевското направление - прокопават тунели.

"Тоест те копаят тунели по-близо до нашите позиции, първо, с цел маскировка, и второ, за да излязат някъде по-близо до нашите позиции неочаквано“, е заявил Коцукон.

Той също така е отбелязал, че украинските съгледвачи са записали използването на дистанционно управлявани роботизирани транспортни средства.

Институтът за изучаване на войната посочи, че руските войски са подновили настъплението си в района на Авдеевка и леко са напреднали. Това показва, че или руснаците смятат, че наистина могат да превземат града, или че командването не приоритизира правилно настъпателните операции и не отчита значителните загуби.