"Руските войски настъпват на всички направления. Въоръбените сили на Украйна (ВСУ) трябваше да отбият най-много вражески атаки през изминалото денонощие в района на Авдеевка и Мариинка. Това съобщават от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предава УНИАН.

В сводката се посочва, че през денонощието са станали 68 бойни сблъсъка.

Отбелязва се, че на направление Авдеевка ВСУ са отбили 4 руски атаки близо до самата Авдеевка и още 16 атаки близо до Первомайское, Донецка област. 

"На Мариинско направление ВСУ продължават да сдържат противника в районите Красногоровка, Георгиевка, Мариинка и Новомихайловка на Донецка област. Тук окупаторите с подкрепата на авиацията 15 пъти се опитват да пробият отбраната", се посочва в сводката.

На Купянското направление ВСУ са отблъснали 6 атаки край Синковка, Харковска област, където руските сили се опитват да пробият отбраната на украинските войски.

На Лиманското направление ВСУ са отразили 4 атаки при Макеевка, Луганска област, и Григоровка, Весели, Донецка област, където противникът се опита да подобри тактическата си позиция.