Обстановката за Въоръжените сили на Украйна при Кременная в Луганска област е сложна, руснаците атакуват с голям брой личен състав и техника. Сега там има значителна концентрация на руски войски. Това заяви по време на телемаратона началникът на службата за връзки с обществеността на 63-а ОМБр на ВСУ Ростислав Яшчишин, цитиран от УНИАН.

"В момента има голяма концентрация на вражески войски на нашата територия. Те се опитват да се придвижат напред с помощта на пехота и техника, но не успяват", отбеляза той.

По думите му, когато руснаците използват голямо количество техника, тя веднага попада в полезрението на украинските безпилотни самолети, артилерия и миномети. "Вчера и завчера врагът се опита да атакува с голям брой пехота и техника и претърпя сериозни загуби - голямо количество техника беше унищожено и много личен състав беше ликвидиран“, заяви Яшчишин.

Той отбеляза, че руснаците не изпращат професионални военни на щурм. По думите му, в такива атаки се хвърлят онези руснаци, които са били зад решетките и им е обещано намаляване на присъдите, които са затънали в кредити и армията е единствената им надежда да се издължат, както и такива, които не могат да си намерят друга работа. Това са предимно млади хора, както и народи от Далечния Изток.

Яшчишин отбеляза, че при Кременная руснаците използват две настъпателни тактики: пехота с техника или пехота без техника, тоест "месни щурмове“.