Искаме служебно правителство през февруари и избори през май в Република Северна Македония (РСМ), СДСМ не се ползва с доверие да ръководи страната, заяви опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, цитирана от македонския телевизионен канал “Сител“

"Страната е в икономическа, здравна и енергийна криза. СДСМ е основният виновник за лошото положение, в което се намира страната и те не могат да бъдат решението.

Необходими са промени, за да може страната да излезе от кризата.

Защото и СДСМ, и ДСИ са заявили, че искат албански премиер и то ако усилията им са реалистични, а не водени от други мотиви. ВМРО-ДПМНЕ предлага Африм Гаши да ръководи правителството, което ще организира изборите, и той ще получи подкрепа от опозицията. Веднага след това трябва да бъде съставено служебно правителство, а изборите трябва да бъдат насрочени за май.

Ако СДСМ и ДСИ откажат, това ще покаже, че всичко, което правят, е чист фолклор за да крадат и лъжат. Да ограбват бедните хора в Тетово, Берово, Гостивар и Щип под маската на национализма.

Време е да се сложи край на корупцията и престъпността и това е една от основните причини да са необходими предсрочни парламентарни избори през май,“ завършват от ВМРО-ДПМНЕ.

Превод и редакция: Юлиян Марков