"Македония е оставена в беда, с големи проблеми, ограбена и с непланирани проекти", заяви на брифинг Бране Петрушевски, депутат от ВМРО-ДПМНЕ.

Според него подходът на предишното правителство в Република Северна Македония да похарчи 560 млн. евро за третия участък от жп линията до България, който е 24 километра, е "безотговорен".

"Да, за 24 километра правителството на СДСМ и ДСИ искаше да похарчи 560 милиона евро. Оправдано ли е? Разбира се, че не! Според математиката на предишното правителство километър жп линия би струвал над 23 милиона евро. Цената е само един от проблемите. 24-километровата железница трябва да има 22 тунела, последният от които е без изход. Да, СДСМ и ДСИ прогнозираха, че железницата за България ще завърши в тунел без изход, защото няма проект за това от българска страна. Икономически е неоправдано да се харчат 560 милиона евро за железница, която завършва в безкраен тунел. 560 милиона евро могат да бъдат изразходвани за модернизацията на железопътната линия от Табановце до "Богородица" и че тя може да се използва от влакове, които ще се движат до 120 километра в час, и ще струва 250 милиона евро, т.е. половината от това, което СДСМ и " ДСИ планира 22 километра жп линия с безкраен тунел", коментира Петрушевски.