Плик с неизвестен прах е бил изпратен до руското посолство в Атина, а като изпращаща страна е посочена Финландия. На мястото веднага са пристигнали полицаи и пожарникари, съобщава гръцката Proto Tema.

В акцията са участвали 15 пожарникари със специални екипи и пет автомобила, а на място е пристигнал и екип от отдела за обезвреждане на взривове.

По информация на противопожарната служба пликът е открит малко след 10 часа от служител на посолството, на когото се сторил съмнителен и не го отворил.

По-късно от пресслужбата на руското външно министерство е съобщено, че няма заплахи за живота и безопасността на служителите на руското посолство в Атина.  

"Пликът е проверен от служители на посолството за опасно съдържание, без да бъде отварян. Установено е, че съдържа вещество, наподобяващо прах", цитира ТАСС представителя на посолството.

Гръцките разузнавателни служби са взели за проучване плика с неизвестно съдържание. От руското дипломатическо представителство са уточнили още, че писмото е адресирано до руското посолство в Атина, а като изпращаща страна е посочена Финландия.