Снегът и поледиците продължат да предизвикват хаос в редица провинции в Германия. Метеорологичната служба на страната предупреди за "тонове“ сняг, които се очакват да паднат през деня, съобщават телевизионните канали ZDF и ARD.

Поради продължаващия риск от заледяване много полети на летище Франкфурт на Майн – най-голямото в Германия, планирани за днес, са отменени заради лошите метеорологични условия. "Молят се пътниците да проверят статуса на полета си на уебсайта на авиокомпанията, преди да пристигнат на летището и да предвидят достатъчно време за пътуването“, се казва в съобщение на официалната интернет страница на летището. "Ако полетът ви е отменен, моля, не идвайте на летището“, призовават още в разпространения текст.

Заради обилната снежна покривка и заледяванията стотици превозни средства останаха блокирани на няколко магистрали в провинции Хесен и Рейнланд-Пфалц през нощта. В Източен Хесен спасители предоставиха одеяла и топли напитки на закъсалите в километрични задръствания, съобщиха от полицията.

Ситуацията с времето остава тежка в много части от Германия поради леден дъжд и снеговалеж. Метеорологичната служба очаква да падне много сняг. От Айфел и района на Кьолн през планините Ротхаар до Тюрингия, хората трябва да се подготвят за "упорити и силни снеговалежи“. Прогнозите са за образуване на до 30-сантиметрова снежна покривка в  следващите 24 часа. Издадени са предупреждения за "значителни смущения в движението“. Тихо и слънчево зимно време може да се очаква в цяла Германия през уикенда.