Ръководителят на патронажната служба "Ангелите на Азов“ Елена Толкачева разкри, че те били помолени да седнат в ъгъла на бизнес събитие, защото мъжете били уплашени от военната униформа. Организаторите вече поискаха прошка за инцидента, пише "Украинская правда“.

Толкачева съобщи, че организацията Клуб на младия бизнес ги е поканила на събитието, за да им разкаже с какво се занимава службата и да се срещне с бизнесмени, които биха могли да помогнат в дейността им.

"Един от представителите на организаторите дойде при нас и ни помоли да се скрием някъде в ъгъла, защото мъжете на Запад се плашат от военни униформи“

Основателят на "Клуб на младия бизнес" Андрей Остапчук написа във Фейсбук извинение лично на азовските военни и "на всички, чиито чувства бяха наранени от тази ситуация". Той отбеляза, че позицията на един човек не отразява позицията на клуба.

"Мнението и позицията на човека, който работи в нашия екип, не е позицията на клуба и неговите членове. Клубът има повече от 70 служители. Ние непрекъснато работим, за да бъдем един организъм и да изповядваме общи ценности. За съжаление , това не винаги се получава. Благодарим на военните, които защитават страната ни всеки ден и правят всичко възможно, за да ги подкрепят“.