В Турция предлагат да се преразгледа сиистемата на пакетите "ол инклузив“ и да изключат безплатния алкохол в хотелите, за да намалят цените, пише TurizmGuncel.com.

"Главният изпълнителен директор на Bentour Дениз Угур казва, че цените за пакетните турове до Турция трябва да бъдат преразгледани. Угур смята, че за да запазят интереса на семействата към Турция, е необходимо да се създадат основни ол инклузив пакети с по-малко или без съдържание на алкохол“.

"Турция трябва да остане конкурентоспособна. Въпреки това, за да се поддържа икономична почивка в Турция за семейства с деца, е необходимо да се намалят цените“, посочва  Угур. Според него Турция е станала относително скъпа заради високия данък върху напитките. Алкохолните напитки са голяма част от разходите на хотелиерите, така че намаляването им ще помогне за намаляване на разходите и ще направи пакетите по-достъпни. В същото време бизнесменът не предлага пълно изключване на алкохола. Той отбеляза, че при желание могат да бъдат закупени допълнително "алкохолни пакети".