В Судан е свален товарен самолет. Предполага се, че на борда е имало руснаци, съобщава ТАСС, позовавайки се на руското посолство в източноафриканската страна. Сега ведомството изяснява обстоятелствата около инцидента със сваления в Судан самолет.

Телеграм каналът Mash пише, че бунтовници от по-рано проправителствената паравоенна организация на Силите за бързо реагиране са поели отговорност за свалянето на самолета.

"Един от загиналите е главният инженер на Airline Transport Incorporation Виктор Гранов. Преди това от руското посолство са заявили, че поддържат връзка с местните власти и изясняват всички подробности за случилото се“, се казва в съобщението.

Руското посолство в Судан отбеляза, че ситуацията се усложнява от факта, че зоната на катастрофата се намира в разкъсвания от битки Дарфур.

Медиите пишат още, че самолетът е бил нает от ОАЕ и е бил базиран в Бишкек, на международното летище Манас. Очевидно е имало помощ на борда, изпратена от ОАЕ до Чад, но самолетът е бил свален от "приятелски огън".