Произхождащият от Ирак Салван Момика, станал известен в Швеция с поредицата от акции с изгарянето на Корана, е бил нападнат от неизвестен мъж с боксови ръкавици в едно от предградията на столицата Стокхолм, съобщава вестник Aftonbladet.

 "Опитах се да предотвратя нападението и многократно го помолих да не се приближава, но той не ме послуша, нападна ме и продължи да ме бие“, сподели Салван Момика.

Видеото от инцидента вече се разпространява в Tiktok. На него се вижда как мъж с боксови ръкавици се приближава до Момика и започва да му говори на арабски.  След като нанася няколко удара на Момика, той си тръгва.

Самият потърпевш описа инцидента по следния начин: "Днес бях в центъра на Сьодертале и един мюсюлманин се приближи до мен. Той ме нападна, би ме и обеща да ме убие, а сега съм в болницата с посинено око и нараняване на главата“.

Полицията отказа да говори коментира подробно инцидента, но потвърди за предполагаемото нападение в Сьодертале.

"Имаше сбиване между двама мъже и изглежда, че единият е бил бит. Посетихме мястото и започнахме предварително разследване на нападението", обясни говорителят на полицията Пер Фалстрьом.

Засега няма арестувани.