Самолет, пътуващ от Глазгоу за Анталия, е бил принуден да кацне аварийно на международното летище "Македония“ в Солун в неделя вечерта заради агресивно поведение на британска пътничка, за която се подозира, че е била под въздействието на алкохол, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Приблизително два часа след излитането 61-годишнaта британка "избухнала“ със словесни закани физическо насилие. Тя си е причинила самонаранявания, като многократно е удряла лицето си в седалката пред нея. Въпреки всички усилия на екипажа да я успокои, поведението й не се нормализирало. В интерес на безопасността на полета пилотът взел решение да кацне аварийно на летището в северния гръцкия град.

Летищните власти задържали жената. Уточнява се, че тя се е явила пред прокурор.  Обвиненията срещу нея включват нарушаване на транспорта, причиняване на смущения в самолета по време на полет и неспазване на заповедите на капитана.

По време на първоначалното разследване 61-годишната жена е избрала да не дава изявление с аргумента, че ще представи гледната си точка в съда.