19-годишен младеж от Итцехое във федералната германска провинция Шлезвиг-Холщайн открадна автобус от депо и протарани над 20 автомобила, съобщава вестник BILD, като уточнява, че инцидентът се е случил в неделя, 22 септември.

Младежът седнал зад волана и потеглил, но пътуването му не продължило дълго – той загуби контрол над управлението и се блъсна в коли, които били паркирани наблизо.

Общо нарушителят повредил над 20 превозни средства и накрая заседнал на паркинга на градския съд. По предварителна информация няма пострадали. Самият "похитител“ казал на полицията, че е искал само да се вози в автобуса и помолил действията му да не се квалифицират като опит за кражба на превозно средство от градския транспорт.

Миналия месец подобен инцидент се случи и в Бремен. Там 15-годишен тийнейджър се представил на шефа на автопарка като стажант от транспортна фирма, след което се качил зад волана на автобус и дори качил пътници. Скоро след това ученикът е задържан, но няколко дни по-късно отново се опитал да се качи зад волана на автобус в Долна Саксония.