Ограничен контингент от страни от НАТО, по-специално Полша, Латвия, Литва и Естония, може да бъде въведен в Украйна след срещата на върха на Алианса, която ще се проведе на 11-12 юли във Вилнюс. Такова предположение направи пред ТАСС в четвъртък председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов.

"Ядрена провокация в Украйна е в плановете на Зеленски, за да се опита да прокара решението на срещата на НАТО за въвеждането на ограничен контингент окупационни сили от Полша и балтийските републики. Това ще бъде легализирането на окупацията под предлога за осигуряване на ядрена сигурност на територията, контролирана от режима на Зеленски. В Офиса на президента [на Украйна] такава формула се обсъжда активно", твърди Рогов.

Говорейки за териториите, в които може да бъде въведен такъв контингент, той посочи, че полските елити се интересуват от региони в Западна Украйна. "В зависимост от алчността на полските чиновници, така наречените "източни креси“ означават не само Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска области, но и други територии“, продължава да разсъждава той.