През нощта в Московската област е бил ликвидиран полковникът от руските въоръжени сили Алексей Коломейцев, началник на 924-ти Държавен център за безпилотна авиация към Министерството на отбраната на Русия, съобщават за УНИАН източници от украинското военно разузнаване.

Коломейцев е елиминиран при операция на "местното съпротивително движение срещу режима в Кремъл в координация с Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна“.

Коломейцев е участвал в обучението на руски специалисти за използване на БпЛА, по-специално на оператори и персонал по поддръжката на атакуващи безпилотни самолети камикадзе тип Shahed.

"Движението за съпротива се разраства, разширява дейността си в цяла Русия и извън нея, както предупредихме по-рано, всеки, замесен в агресията срещу Украйна, е наша цел, независимо от позицията, възрастта, пола и местоположението му. Ще унищожим всеки, който има кръв на украинци по ръцете си, докато руският режим спре войната и не отговаря за всичките си престъпления“, отбелязват източниците на агенцията.