Полицията в баварската столица Мюнхен застреля жена, която ги нападна с нож в супермаркет, съобщава вестник Die Suedeutsche Zeitung, като подчертава, че е в ход проверка за законността на използваното от служителите на реда оръжие.

"Полицията застреля и уби жена в супермаркет в Мюнхен в понеделник вечерта, след като се предполага, че е нападнала служителите на реда с нож“, пише вестникът, цитирайки говорител на полицията.

Съобщава се, че първоначално свидетелка на конфликта между убитата жена и непознат мъж се обадила в полицията и съобщила за евентуална телесна повреда. Тя обяснил още, че ще следи съмнителната жена, след което я следва до метрото. След две спирки във вагоните се качили правохранителните органи.  

Вестникът пише, че полицията първо е проследила заподозрената, а след това в 18:50 часа местно време е започнала разговор с нея в супермаркета. Тогава жената грабнала кухненски нож и от няколко метра започнала да заплашва полицаите.

"31-годишната жена не е реагирала на изричните указания да прибере ножа, затова е използван лютив спрей“, се казва в публикацията.

След това жената нападнала двама полицаи и те открили огън. Съобщава се, че са произведени общо четири изстрела. Жената е починала в магазина, въпреки че й е оказана първа помощ.