В Молдова на 11 февруари, близо до молдовско-украинската граница граничната полиция е открила фрагменти от безпилотен летателен апарат тип "Шахед". При оглед на мястото сапьорите са открили бойната глава на дрона, съдържаща около 50 кг експлозив. Това са съобщили от Главния инспекторат на полицията на 12 февруари, предаде молдовската News Maker.

Служители на отдела за експлозиви са обезвредили и прибрали всички отломки от дрона.

"В скоро време сапьорите безопасно ще взривят открития заряд", са съобщили от полицията.

В Молдова на 11 февруари, близо до молдовско-украинската граница, близо до село Етулия, област Вулканещи, граничната полиция е открила фрагменти от безпилотен летателен апарат тип "Шахед". Според молдовските граничари районът, където са открити останките от ударния дрон, е отцепен.

Граничната полиция на Молдова, позовавайки се на украинските власти, е съобщила, че атака с дрон е извършена в нощта на 9 срещу 10 февруари в района на Измаил в Украйна, недалеч от границата с Молдова.

"Има подозрения, че откритите фрагменти от дрона са един от дроновете, свалени от украинската система за  противовъздушна отбрана", отбелязват от Граничната полиция на Молдова.

Молдовските власти осъдиха атаките на Русия срещу Украйна, които засягат и Молдова. Президентът Мая Санду заяви, че "агресията на Русия излага на риск целия континент" и призова за продължаване на подкрепата за Украйна.