Полицията в Гърция е задържала 424 заподозрени след безредици в Рентис, Пирея, по време на волейболен мач в четвъртък вечер между местните съперници "Олимпиакос“ и "Панатинайкос“, в резултат на които бе ранен тежко служител на реда, съобщава държавната телевизия ERT.

По данни на медията пиротехническо изделие е причинило тежко нараняване на бедрената артерия на 30-годишния офицер, член на отряда за борба с безредиците MAT. Раненият полицай в момента е в критично състояние в многопрофилна болница "Никая“ и е претърпял операция.

Насилието ескалира, когато около 150 волейболни фенове излязоха от стадиона и нападнаха полицията за борба с безредиците, разположена отвън. В резултат на това мачът бе прекратен. На трибуните присъстваха само фенове на "Олимпиакос“.

Коментирайки нараняването на полицая, министърът на защитата на гражданите Янис Ойконому заяви: "Това нападение не може и няма да остане без последствия; то включва въпроси на законността и справедливостта“. Той описа инцидента като "убийствена атака“.