Германската полиция е задържала нападателя на 17-годишния украинския баскетболист Владимир Ермаков, убит при атака с нож. Това обяви говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко в пост в социалната мрежа Facebook.

"Генералното консулство в Дюселдорф вече е провело преговори с началника на полицията на град Есен. Консулите подчертаха необходимостта от бързо разследване и изправяне на престъпника пред съда. Според наличната информация полицията вече е задържала нападателя. Продължават следствените действия“, подчерта говорителят в съобщението си.

Николенко отбеляза, че консулската служба следи и състоянието на другия ранен украинец. "Той получава необходимите медицински грижи в болница в Есен. Състоянието на нашия гражданин е стабилно, няма заплаха за живота му“, увери говорителят на външнополитическото ведомство в Киев.

Николенко отбеляза, че МВнР на Украйна е поело под специален контрол разследването на убийството на украински баскетболист в Германия.

По-рано през деня Украинската федерация по баскетбол съобщи, че 17-годишният баскетболист Владимир Ермаков е починал в резултат на нападение с нож в град Дюселдорф в Германия. Инцидентът е от вечерта на 10 февруари.