Полицейски служители в Германия са задържали още един заподозрян в изнудване на семейството на легендарния състезател Михаел Шумахер. Бивш служител на службата за сигурност на състезателя от "Формула 1“ стана четвъртият човек, замесен в този случай, поясняват от редакцията на германския вестник BILD.

В хода на разследването се оказало, че групата изнудвачи е трябвало да бъде подпомогната от съучастник, който е имал "представа за личния живот на семейството“. Твърди се, че бившият охранител на Шумахер от град Вюлфрат (Северен Рейн-Вестфалия) е дигитализирал лични снимки на семейството и ги е предоставил на обвиняемия портиер Йълмаз Т. и неговия син.

Те от своя страна се надявали да направят големи пари, като поискат 15 милиона евро от семейство Шумахер. Явно на гарда е била обещана част от тази сума.

Твърди се, че Йълмаз Т. работи като бияч в нощен клуб и има къща на езерото Констанс. Той и синът му бяха задържани на 19 юни на паркинг в супермаркет, докато шофираха от Вупертал за Констанц.