Властите в германския град Дюселдорф разбиха наркобанда, действаща под прикритието на доставчици на пици, съобщава вестник BILD.

Пояснява се, че престъпниците спретнали "въображаема пицерия“, в която най-търсеният продукт бил вписан в менюто като "Номер 40“ – а именно пица с кокаин. Пристрастените били наясно, че това по същество означава доставяне на самия наркотик.

"Това бе една от най-продаваните пици“, заяви шефът на криминалната полиция Михаел Граф фон Молтке. Сред другите популярни за поръчки "пици“ била и тази с марихуана. При нахлуването на служители на реда в апартамента на 36-годишния собственик на пицерията, той изхвърлил през прозореца чанта с 1,6 килограма кокаин, 400 грама марихуана и 268 000 евро в брой (на снимката).

По време на по-нататъшното разследване са идентифицирани трима доставчици на наркотици и 12 други заподозрени. В операцията са участвали 150 полицаи от цялата федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Разкрити са две плантации с канабис, иззети са режещи и прободни оръжия, пари и скъпи часовници.