В западната част на акваторията на Черно море са унищожени четири безпилотни катера на Военноморските сили на Украйна, предава РИА Новости, като се позовава на съобщение на официалния Telegram канал на Министерството на отбраната на Руската федерация.

"На 22 ноември в западната част на Черно море бяха открити четири безпилотни катера на ВМС на Украйна, които се насочваха към полуостров Крим. Всички открити цели бяха унищожени“, се казва в съобщението.

Украинските въоръжени сили редовно обстрелват руски гранични територии, нанасят удари с дронове и извършват диверсии, припомня агенцията.

По-рано от военното ведомство съобщиха, че Силите за противовъздушна отбрана (ПВО) на Руската федерация са унищожили над територията на Кримския полуостров три украински БпЛА от авиационен тип, предаде ТАСС.

"Днес около 07:30 часа московско време (6:30 часа българско време) беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с БпЛА от авиационен тип срещу обекти на територията на Руската федерация. Дежурните системи за ПВО унищожиха три украински безпилотни летателни апарати над територията на Република Крим“, се казва в разпространеното съобщение.