Превземането на Урожайное при Времиевка на Запорожкия фронт е от голямо тактическо значение за Москва, тъй като ще се превърне в нов плацдарм за настъпление на руските войски, заяви Владимир Рогов, председател на Комисията по въпросите на суверенитета на Обществената камара на Руската федерация, и съпредседател на координационния съвет за интеграция на новите региони пред РИА Новости.

В неделя пресслужбата на руското министерство на отбраната съобщи, че военнослужещи от групировката "Восток" са овладели село Урожайное. Сега там тече почистване и разминиране.

"Освобождаването на Урожайное е от голямо тактическо значение, тъй като ще се превърне в нов плацдарм за напредъка на руските войски напред в посока Времиевка“, казва Рогов.

Според него руските войски плавно изтласкват ВСУ от позициите им в няколко участъка от Запорожкия фронт, като им пречат да се прегрупира и окопаят.

Урожайное и Старомайорское се намират до границата на Запорожка и Донецка област. Украйна превзе тези села по време на контранастъпление миналото лято. Старомайорское е превзето от руснаците на 10 юни тази година, Урожайное на 14 юли.