Атаката на украински дронове в нощта на 18 януари срещу петролно депо в Ленинградска област на Руската Федерация е спецоперация на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, съобщи събеседник на "Украинская правда“ в спецслужбите.

"Това е операция на ГУР със съвременни украински средства.Събирането на данни продължава, има потвърждение за попадения в цели.

Отсега нататък военните обекти в Санкт Петербург и Ленинградска област са в обсега на украинските сили“, заяви източникът на изданието.

На въпрос дали за първи път украински дронове атакуват Ленинградска област на Руската федерация, събеседникът на УП отговори: "Не за първи път, но има разлики и врагът ги е усетил“.

На 18 януари руското министерство на отбраната съобщи за атака на украински дронове, по-специално в Ленинградска област, като се твърди, че БПЛА са били свалени. В същото време Astra пише, че дронът е паднал и се е взривил на територията на АО "Петербургски нефтен терминал“ в Санкт Петербург.

Петролният терминал в Санкт Петербург е най-голямото руско съоръжение за претоварване на петролни продукти в Балтийския регион.