Атаките срещу важни инфраструктурни обекти в различни градове на Руската федерация може да се увеличат значително. Това заяви началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов в интервю пред CNN.

Според него сега в окупираните от Русия територии на Украйна има повече от половин милион руски военни. Буданов обаче не вижда голям потенциал за придвижването им по фронтовата линия в краткосрочен план.

В същото време началникът на Главното разузнавателно управление предположи, че атаките срещу руската инфраструктура могат да се засилят. В същото време той отказа да признае участието на Украйна в атаки с дронове в Русия, като каза, че подобни операции са "напълно възможни“.

"Хипотетично има план, според който всичко това се случва. И смятам, че този план включва всички основни критични инфраструктурни обекти и военни инфраструктурни обекти на Руската федерация", заяви Буданов.

Той отбеляза, че сега жителите на Русия най-накрая "виждат реалната картина (на войната ). Те виждат горящи петролни депа, разрушени сгради във фабрики и заводи и т.н. Всичко това е за добро“.