Бойци на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна са атакували с дронове Смоленския авиационен завод (СмАЗ) в Русия. "Операцията е успешна, целите са поразени", е коментирал източник пред РБК-Украйна.

Източникът на украинската медия е съобщил, че в нощта на 27 ноември в района на Смоленск е имало експлозии. "Беше атака с дрон", е допълнил той.

"Беше успешна операция, целите бяха поразени", е коментирал източникът.

Според РБК-Украйна тази операция е била извършена от ГУР, а целта е бил Смоленският авиационен завод.

Руски медии също съобщиха за атаката срещу Смоленска област, но на 26 ноември. Руската страна съобщава, че "всички дронове са унищожени". Но, по-късно е съобщено, че БпЛА е паднал върху покрива на един от цеховете на завода и е избухнал. В резултат на това са увредени самият покрив и греда на тавана. 

Украинската медия отбелязва, че през октомври тази година безпилотни самолети вече атакуваха Смоленския авиационен завод в Русия, който произвежда ракети Х-59. След това, в резултат на работата на ГРУ, производственият процес на тези ракети с различни модификации беше нарушен.

По потвърдени данни три от четири дрона са поразили целта, като са нанесли значителни щети на производствените мощности на военното предприятие.