Руснаците не могат да измислят нищо ново на фронта, затова повтарят стари операции, добавяйки модерни елементи. Това заяви генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Сергей Кривонос в ефира на "Еспресо“.

Той отбеляза, че отдавнашната мечта на Руската федерация е да удържи Харковското направление и да превземе Купянск, тъй като благодарение на това ще може да превземе и други населени места.

"Вземането на този град под контрол в бъдеще създава планове за врага да превземе Лиманското направление и след това да построи такава прекрасна подвижна железопътна линия и магистрала Купянск - Лиман - Часов Яр - Константиновка и Покровск, което ще позволи на руснаците доста успешно да прехвърлят по линията на фронта както човешки ресурс, така и материали, затова врагът полага всички усилия и към Курахово, и към Покровск“, добавя Кривонос.

Генералът казва, че ако отворите картата, можете да видите, че от Покровск има директен път до Павлоград, а след това до Днепър. Също така от Курахово има директен път до Запорожие.

"Руснаците просто повтарят маневрите от зимата на 1943 г., когато съветската армия се опита да изтласка германските войски от тези територии, следователно врагът не измисля нищо ново, а винаги повтаря стари операции, добавяйки някои съвременни нюанси“, подчертава Кривонос.