Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на различните части на фронта превъзхождат руските в съотношение 10 към 1, а понякога и 30 към 1. Това заяви ръководителят на руските власти в т.нар. "Донецка народна република“ (ДНР) Денис Пушилин, предава РИА Новости.

"В различни области, някъде от 1 до 10 и някъде от 1 до 30“, твърди той.

На 3 юли пенсионираният подполковник въоръжените формирования на т.нар. "ЛНР“ Андрей Марочко заяви, че през изминалата седмица ВСУ са загубили около три хиляди войници само по фронтовете в Луганска област.

По думите му за седмица руските сили са отбили повече от 50 атаки на украински войски на това направление.

Пушилин коментира и твърденията, че село Клещеевка, намиращо се на южния фланг на Бахмут, където ВСУ провеждат контранастъпателни действия, се намира под контрола на руската армия.

"Вчера писаха много за Клещеевка, но всъщност ситуацията там винаги е напрегната. <…> За тях позицията там е изгодна - има възможност да се придвижат по-нататък. Те се приближиха достатъчно, но момчетата, военнослужещите от Руските въоръжени сили направиха всичко компетентно“, заяви Пушилин.

Както отбеляза съветникът му Ян Гагин, селото остава под контрола на руските войски, но ВСУ се опитват да заемат съседната височина, от която е удобно да се контролира част от Бахмут.