Военнослужещи от подразделението "Курти и компания" на 28-а отделна бригада, използват в службата си "куче-робот", пишат от УНИАН.

Военните публикуват и снимки от работата си с разузнавателния дрон и уточняват, че използват тази придобивка на Торетското направление, особено в района на самия град Торетск.

Както допълват от изданието "Милитариный", вероятно "кучето-робот" се използва за разузнаване, в което му помагат високата проходимост, скоростта и ниската видимост. Съдейки по изображенията, дронът се използва и за разузнаване в сгради.

Кучето има камуфлажна окраска и специална дръжка за бързо пренасяне.

За разузнаване на земята дронът е оборудван с камуфлажна мрежа. Размерите на такива дронове им позволяват да се движат бързо и незабележимо, да преминават през тесни места, сгради и гъсталаци. Освен това към тях могат да се монтират различни модули, допълват от "Милитариный".

Анализаторите на изданието напомнят, че въоръжените сили на различни държави отдавна използват такива дронове. Такива малки и високомобилни дронове могат да се използват за изпълнение на широк спектър от задачи - от разузнаване и логистика до атаки.