Украинските граничари край Бахмут са разкрили и унищожили убежище на руските сили. Украинските граничари са ранили най-малко 5 души. Това съобщи РБК-Украйна, като се позовава публикация на Държавната гранична служба на Украйна.

Държавна гранична служба на Украйна съобщи, че въздушното разузнаване е открило убежище на руски войски в сграда. Координатите на убежището са дадени на граничарите, които са го обстрелвали с минохвъргачки.

"Поради въздействието на огъня на нашата артилерия, окупаторите нямаха възможност да направят и крачка от съмнителното си убежище“, се посочва в публикацията.

Артилеристите са повредили сградата, а убежището на руските сили е разрушено. 

Битките край Бахмут

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава, че украинските военни продължават настъпателните действия северно и южно от Бахмут. В същото време руските войски се опитват да настъпят в района на Клишчиевка южно от Бахмут.

Сергей Череватий, говорител на Източната група въоръжени сили,е заявил, че Русия е загубила повече войски в района на Бахмут, отколкото по време на войната в Афганистан, пише украинската медия.