"Взривовете във временно окупираните Севастопол и Евпатория са спецоперация с участието на ВВС на украинските въоръжени сили". Това е съобщил командващият ВВС на Украйна Микола Олещук, предава Украинская правда.

"На 2 януари руското министерство на лъжата съобщи, че руски ракети са поразили "бункер със заместник на главнокомандващия Валерий Залужни и девет други генерали от ВСУ. Здравейте на окупаторите в Крим! Очаквам същия епичен репортаж от Севастопол и Евпатория на 4 януари от вражеската пропаганда и още веднъж благодаря на пилотите от ВВС и на всички, които планираха операцията, за безупречната им бойна работа!", пише Олещук в Telegram.

Вероятно става дума за поразяване на военни обекти във временно окупирания Крим: подразделение за противовъздушна отбрана и руски команден пункт.

Управлението за стратегически комуникации на Главното командване на ВСУ е потвърдило, че отбранителните сили на Украйна са нанесли удар по команден пункт на руските войски край Севестопол около 15 ч. (съвпада с българското време) на 4 януари.