"Военновъздушните сили (на Украйна) успешно унищожават вражески цели както с британските крилати ракети Storm Shadow, така и с френските Scalp и очакват с нетърпение германските Taurus за още по-голяма ефективност". Това е заявил командващият ВВС на Украйна генерал-лейтенант Микола Олещук, цитира Украинская правда.

"Британските и френските медии се интересуват какъв тип крилати ракети украинските пилоти са изпратили срещу корабите "Минск" и "Ростов на Дон", и да следват "Москва". Съвсем логично е, защото не можете да измислите по-добра реклама за национален производител на оръжие" е написал той в Telegram.

"Докладвам! ВВС разполагат с два вида крилати ракети, предоставени от партньори за борба с окупатора. Британската "Storm Shadow" окачваме под лявото крило на Су-24М, френската Scalp - под дясното. И двете ракети работят перфектно, няма шанс за окупатора!", допълва Олещук.

"Под крилете на нашите бомбардировачи ще има място и за германските Taurus. Тогава"играта в градовете" може да продължи още по-ефективно“.

Олещук отново e благодарил "на западните партньори за оръжията и техниката, които помагат за унищожаването на агресора и освобождаването на украинска земя".

В нощта на 13 септември украинските въоръжени сили атакуваха кораборемонтен завод в Севастопол с десет крилати ракети. Според руското министерство на отбраната седем ракети са били свалени от системи за ПВО. В резултат на това са повредени два кораба в ремонт.