Военновъздушните сили на Украйна показаха видео с работа на украинската авиация, която нанася удари с бомби GBU-62 JDAM-ER по мостови преходи в Курска област, пише УНИАН.

Видеозаписът на операцията е публикуван в канала ма Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна. На кадрите се вижда как украински пилот се подготвя за полет.

"Планиране на операцията, програмиране на средствата за поразяване, боен полет, прецизен удар, контрол на целта и благодарности от командира. И така е всеки ден! Неуморно и самоотвержено. Украински МиГ-29 използва бомби GBU-62 JDAM-ER по мостови преходи в Курска област. Разпознахте ли пилота?, пише вече бившият командир на ВВС на Украйна Микола  Олещук. Във видеото се вижда украинския пилот Вадим Ворошилов с позивна "Карая".

Както знаете, военната операция на руска територия продължава от началото на август. Украинските войски са успели да ударят и трите моста над река Сейм. Става дума за съоръженията в населените места Глушково, Зване и Кариж.

Тези удари засегнаха значително логистиката на руските войски, така че руските военни трябваше активно да изграждат преходи в Курска област.