Русия готви втори ракетен удар по Киев, а балистиката,  ударила днес (21.03.2024 г.) украинската столица, е по-скоро "разузнаване с бой“.

Това заяви ветеранът от войната майор от запаса Алексей Хетман пред Радио НВ. Той прогнозира, че е възможно нова атака много скоро. Алексей описа подробно 

На първо място, той е объркан от разликата между последната масирана атака срещу Украйна и днешните събития. Русия предприе "голяма" атака за първи път от 44 дни, но използва странно ограничен брой ракети.

"Малко странно, защото те вече трябваше да са натрупали повече от 100 ракети между изстрелванията за 45 дни. Следователно беше ясно, че рано или късно ще стрелят, но изглежда, че трябваше да го направят по-мощно. Защо такъв малък брой ракети?" – е първият въпрос, който зададе Алексей.

Съдейки по руската логика, нова атака срещу украинците не е далеч. Хетман е сигурен, че днес видяхме "разузнаване с бой“ - Русия е пробвала отбраната на ВСУ. Затова следващите атаки може да са по-мощни и масирани, сигурен е той.