В Крим е открит пореден сборен пункт на руската армия в Черноморск. Става дума за тренировъчен лагер, където украински партизани са извършили набез, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на Telegram канала на партизанското движение "Атеш“.

"Нашите агенти разузнаха местоположението на руския персонал и тренировъчния лагер в Черноморское“, се казва в съобщението.

Базата се намира точно върху стара винарна, която отдавна не работи.

"Има няколко души на контролно-пропускателния пункт, до 120 души все още са вътре, до 5 автомобила КамАЗ за превоз на персонал и боеприпаси, един комуникационен автомобил ГАЗ-66 и УАЗ, очевидно този на командира“, казват от Атеш.

Партизаните непрекъснато извършват набези на обектите на окупаторите в Крим. Така по-рано партизаните откриха щаба на едно от подразделенията на руските въоръжени сили във временно окупираната Евпатория (Крим). Намира се на територията на неизвестна засега войскова част на нашествениците.

Освен това партизаните проведоха разузнаване и откриха новия щаб на 22-ри армейски корпус на Руската федерация в Симферопол. По налична информация е започнало усилване на военното поделение и се извършва маскировка на обекта.