Хакери от групата Blackjack, които вероятно са свързани със Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са хакнали руско държавно предприятие, което строи военни съоръжения в цяла Русия. Украинските кибер воини са получили 1,2 терабайта масив от данни, пише украинският Канал 24, като се позовава на свои източници.

Украинските хакери са проникнали и са изтеглили информация, собственост на руското държавно предприятие "Главно военно-строително управление за специални обекти". Кибер воините са получили на свое разположение 1,2 терабайта данни за руски военни съоръжения.

Отбелязва се, че данните са за над 500 паспорта на военни съоръжения на Министерството на отбраната на Русия. Това са оръжейни арсенали, обекти на зенитно-ракетни системи, щабове, казарми и друга документация. Вероятно има и данни за обекти, които се намират в окупираните територии.

Освен това хакерите са унищожили и 7 сървъра и са криптирали повече от 150 компютъра на служители на институцията. Тоест служителите на държавната институция са останали без всички данни, както и без техните резервни копия.