Миналата година Украйна извърши удари с дронове срещу Москва, за да повдигне украинския морал и да деморализира руснаците, заяви военният експерт Александър Мусиенко, цитиран от УНИАН.

"Москва днес е много добре покрита със системи за противовъздушна отбрана. Съответно, за да ги преминете, е необходимо да използвате повече средства. Само за да отклоним вниманието на ПВО, трябва да използваме значителен брой дронове. Ето защо тук възниква логичен въпрос: не би ли било по-целесъобразно да ги изпратим в складове във Воронежка област, завод близо до Тамбов или завод на ВПК в друга област“, ​​обясни експертът.

Той също така добави, че подобни удари имат по-висока ефективност и така Украйна може да задържи по-голям брой дронове за по-нататъшни атаки.

 "Засега си струва да се съсредоточим върху целите, върху които са съсредоточени нашите сили за отбрана в различни части на Руската федерация. Започвайки от граничните райони - Краснодарски край, Курска област, Белгородска област. И завършвайки с Татарстан и други подобни. Има много цели. И ако те не идват на работа в завод, където има 2000 души, това също е деморализиращ фактор“, добави Мусиенко.