Руски военни части, съвместно с граничните служби на ФСБ, са отблъснали опит на украинска диверсионна група да навлезе на територията на Белгородска област близо до село Козинка. Това съобщи руското министерство на отбраната в канала си в Telegram, предава ТАСС.

 Съобщава се, че на 14 март около 16:30 ч. украинска диверсионна група, съставена основно от воюващи на страната на ВСУ руснаци е била тайно транспортирана с два хеликоптера Ми-8 на разстояние един километър от руско-украинската граница. Групата се състои от около 30 души.

След десанта групата тайно се придвижва към граничното село Козинка и заема няколко къщи в покрайнините му.

"При опит за навлизане по-дълбоко в населения район украинските диверсанти бяха разкрити и спрени от подразделения на руските въоръжени сили съвместно с граничните власти на руската ФСБ“, се казва в изявление на Министерството на отбраната.

По украинските части е открит артилерийски огън, нанесени са въздушни удари, включително с използване на управляеми бомби. За да се предотврати приближаването на подкрепления е извършено дистанционно миниране на района.

В резултат на това остатъците от диверсионната група по време на отстъплението са попаднали в минно поле и са били елиминирани. Освен това огън от реактивната система за залпов огън "Торнадо“ е унищожила украинска група, движеща се напред, за да евакуира ранените. Общите загуби на украинските въоръжени сили възлизат на около 50 души.

На 15 март руското министерство на отбраната съобщи за успешното противодействие на украинските ДРГ в рамките на няколко дни.