През изминалата нощ силите за противовъздушна отбрана на Русия са унищожили и прехванали 21 украински дрона над териториите на Крим, Белгородска, Брянска, Калужка и Тулска области, съобщиха от Министерството на отбраната на страната, цитирани от РИА Новости.

"През изминалата нощ беше пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на БЛА от авиационен тип срещу цели на територията на Руската федерация“, заявяват от ведомството.

Както уточниха от Министерството на отбраната, над Крим са унищожени и прехванати 11 дрона, над Белгород - пет, над Брянск - три и над Калужка и Тулска области - по един.

Ръководителят на област Калуга Владислав Шапша заяви, че отломките от сваления дрон са паднали върху покрива на нежилищна сграда в покрайнините на Калуга, няма пострадали и пожари. Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че един украински БПЛА е бил свален над морската зона край Белбек, няма щети по инфраструктурата.

Друг дрон е унищожен в Навлинския район на Брянска област, съобщи ръководителят на региона Александър Богомаз.

Украинските въоръжени сили напоследък непрекъснато обстрелват централните и граничните райони на Русия, нанасят удари от БЛА и извършват диверсии.