В нощта на 7 юли безпилотни самолети с голям обсег на украинските въоръжени сили атакуваха руски склад за боеприпаси в района на Воронеж. Сателитни снимки, публикувани от Радио "Свобода“, показват големи парчета изгорена земя и дим.

Отбелязва се, че след удар на украински дронове е започнал силен пожар в склад за боеприпаси близо до Погореловка и село Сергеевка в Подгоренския район на Воронежка област. Местните власти обявиха "успешна работа по противовъздушната отбрана“, в резултат на която "всички дронове бяха свалени“, но поради падащи отломки "една стопанска постройка се запали“.

Също по-рано местният управител заяви, че в района на удара е обявено бедствено положение и 50 жители на близките населени места ще бъдат евакуирани.

Медиите съобщават, че руснаците са съхранявали в склада ракети земя-земя и земя-въздух, снаряди за танкове и артилерия, сандъци с боеприпаси за огнестрелни оръжия.

В същото време анализаторите на Defense Express отбелязват, че този склад е заемал площ от 9 хиляди квадратни метра. Според тях от него руснаците са попълвали доставките на своите войски в Украйна.