В Краснодар сутринта на 10 юли е убит 42-годишният заместник-началник на градския отдел за мобилизационна работа Станислав Ржицки, съобщава "Коммерсант". 

През годините той е командвал подводници от проект 636.3 ("Алроса", "Краснодар"), капитан от втори ранг.

"Почина заместник-началникът на отдела по мобилизационна работа Станислав Ржицки. По факта на смъртта му правоприлагащите органи повеждат разследване “, са заявили от пресслужбата на кметството на Краснодар. Официална информация от СКР и полицията няма.

Според Telegram канали Станислав Ржицки е бил убит по време на сутрешно бягане в спортен комплекс "Олимп". Неидентифициран мъж е стрелял няколко пъти в гърба и гърдите на жертвата, след което е избягал. Източник на ТАСС от правоохранителните органи е заявил, че мотивите за престъплението се разследват.

Станислав Ржицки е служил във флота, командвал е подводниците "Краснодар" и "Алроса" с чин капитан от втори ранг. Подводницата "Краснодар" под командването на Ржицки е участвала в различни военни операции. Така през май-юни 2017 г. подводницата е изстреляла крилати ракети "Калибър" по позициите на бойците на ИД в Сирия.